På Restorative yoga ges möjligheten att landa, vila och koppla av.

I denna yogaform placerar vi oss i sköna och bekväma positioner som syftar till att skapa avslappning i kroppen. Vi håller varje position i minst 6 minuter och ända upp till 30 minuter. Genom att hålla positionerna under en längre tid och samtidigt känna sig fullständigt bekväm och avlastad i kroppen, kan vi tillåta oss att verkligen slappna av och ”sjunka in” i positionen, det är här vi skapar återhämtning.

Genom att skapa förutsättningarna i olika yogiska positioner stödjer vi kroppen, nervsystemet och sinnet att slappna av och återhämta sig. Man stannar länge i varje position vilket genererar djupavslappning som är både stressreducerande och återuppbyggande. Här finns tid och utrymme för både meditation och reflektion.

Under hösten 2019 kommer jag ha en Restorative-yogakurs. Första söndagen i månaden i fyra månader. 1/9, 6/10, 3/11 och 1/12 13.30-16.00. Pris 1200 kr. Maila intresse. 

I Restorative yoga är vi stilla under mycket lång tid så tänk på att ha lösa kläder och även om vi är inbäddade i filtar så kan ett par extra sockor eller en mjuk tröja kännas skönt.