Om min yoga

Min första trevande steg in i yogans värld tog jag i slutet på 70-talet då jag gick hos Bert ”Yoga” Jonsson i Stockholm. Tyvärr fortsatte jag inte då utan började om långt senare när jag stelnat, så ”full lotus” är inte längre ett alternativ.

Efter det har jag provat på Hatha-, Ashtanga- och Poweryoga innan jag fastnade för Viryayoga som också blev min första yogalärarutbildning:

Viryayogautbildningen var en heltäckande utbildning, 200 timmar under ett år hos Josephin Selander på Nordiska Yogainstitutet. Där fick vi både lära oss undervisa Viryayogans positioner, anatomi och yogisk filosofi.

Jag har parallellt gått på Yinyoga (mycket bra att kombinera!) så steget att läsa en kurs till var inte långt. Hos Magdalena Mecweld har jag fått en fin introduktion till Yinyogan. Jag har under året byggt på detta med TKM (Traditionell Kinesisk Medicin), Meditation och Restorativ yoga som är påbyggnadskurser hos Magdalena för att öka min kunskap och förståelse för det som händer i kroppen och sinnet hos oss när vi yogar i stillhet.

Mitt stora intresse för att försöka göra något för våra seniorer ledde mig in på ytterligare en påbyggnadsutbildning, Yoga Grace också det hos Nordiska yogainstitutet.

För att få djupare förståelse och kunskap för den åldrande kroppen har jag gått en onlinekurs hos Yoga Vista, i Californien, Stolsyoga. Ännu en 200 timmars utbildning som verkligen var en fin fördjupning i yoga för den åldrande kroppen.

Jag pluggar nu parallelt Ryggyoga och yoga för skrivbordet, också dessa på Yoga Vista i Californien.

Yogahuset – Gilleshuset i Smyge
Drop-in i mån av plats, kom i tid!

Här hittar du en karta.

Om du bestämmer dig för att yoga regelbundet är medlemsskap i Byalaget ett krav. 150 kr/år betalas till: bankgiro 502-5150. Ange namn i meddelanderutan.

Priser

10-kort: 1400 kr

Pris per gång: 175 kr

Prova på-kort: 350 kr för tre gånger

Du som yogar regelbundet löser även medlemsskap i byalaget 150 kr/år.
Bankgiro 502-5150. Ange namn i meddelanderutan.
10- och prova på-korten gäller ett år från inköpsdatum.

 

Om yoga

Yoga är ett system där man genom fysiska ställningar, andningsövningar, avslappning samt koncentrations- och meditationstekniker skapar balans mellan kropp och själ. Så vitt vi vet kommer yoga ursprungligen från Indien och är minst 5000 år gammal. Ordet yoga är sanskrit och betyder förening/balans.

 Det finns en uppsjö av olika yogaformer och nya skapas kontinuerligt eftersom det blivit en så populär träningsform. Jag inriktar mig på att undervisa i former där alla kan vara med på sin nivå. Där det är viktigare att det känns bra än att det ser bra ut.